Blog

Een groepje duikers kwamen een nieuwsgierige, speelse grijze zeehond tegen tijdens hun duik in de Oosterschelde (bij Bergsediepsluis):

 

De zeehond is nu 'Happie' genoemd, omdat hij (speels) hapt in de vinnen en hoofd-kappen. Er is nu zelfs een facebookpagina gemaakt waar je meer informatie en foto's kunt vinden.

 
Circle of life
Op facebook een foto van Luke Popwell via cameraland.nl tegengekomen:

Zwemmen voor dummies

Beste allen,

De NOB-Ledenraadsvergadering vindt plaats op zaterdag 15 juni 2013 om 10.30 uur in Congres- en Hotelcentrum Papendal te Arnhem.

Mocht je de vergadering willen bijwonen, laat het ondergetekende of een ander bestuurslid even weten. Je bent van harte uitgenodigd.

Stukken voor deze vergadering kun je downloaden via de NOB website www.onderwatersport.org. Klik op 'Voor leden" > "ledenraad 2013" en vind hier binnenkort alle stukken die nodig zijn voor de vergadering.

 

Groetjes,

Irene

Poes bij het aquarium

Dat moet toch fout gaan?!?

Vrolijke pijlstaartrog
Zeker voor ons als duiker een raar beeld.
(in het open water is er geen glazen wand (wink))
Duiken zonder fles?

Onderwater ademen, zonder duikfles? Wellicht dat dit ooit mogelijk gaat zijn in de toekomst dank zij nano-technologie, maar op dit moment is het helaas nog toekomstmuziek.
Hierover is een artikel (engels) geschreven, of je kunt kijken op de next-nature site (artikel in het engels) waar diverse toekomst ideetjes gebaseerd op nano technologie beschreven staan (en sommigen zelfs al commercieel verkrijgbaar zijn!)

Nano en bio-technologieën openen wellicht nieuwe deuren, maar er zitten ook ethische uitdagingen aan, zo was er een hype die mensen liet denken dat er schoen gemaakt konden worden van een rog, geheel op patroon en kleur aangegeven door de klant. Op dit moment nog niet haalbaar, maar dit is een kwestie van tijd... Hoe ferm zal de mens de natuur naar zijn hand zetten en welke gevolgen zal dit hebben?
rise and fall

 

 

 

Je zou het maar meemaken.. Je richt je foto op 1 vis, en al zijn vriendjes willen mee op de foto:

 

Een pijlstaartrog heeft moeite om een hapje uit te zoeken:

(Muziek: Panda Bear - Comfy in Nautica)

Thee duiker
Ludieke duikersmanier om een vers kopje thee te maken:

Onderwater rolstoel
Je hoeft nu dus ook niet meer verbaasd te zijn als je iemand met rolstoel onderwater tegenkomt (Freewheeling):

meer weten?

 

Mocht je een klein beetje meer willen weten van de achtergrond van het maken van dit filmpje, dan is dit het filmpje wat je wil zien:

En het is ook op 'TED' gepresenteerd: